Lider du av psykisk ohälsa på jobbet? Här har du några tips

Känns det motigt att gå till jobbet? Många människor trivs inte på sin arbetsplats och det kan bero på ett flertal saker. Oftare än man tror förekommer det vuxenmobbing mellan arbetskollegorna och i vissa fall går det så långt att man tvingas sjukskriva sig, ibland längre perioder. Är du utsatt, prata med din chef. Informera honom eller henne om situationen. Chefen är skyldig att se till att du har en bra arbetsmiljö. Tyvärr är det många chefer som inte lyssnar eller bryr sig och ibland är det tyvärr så att det är chefen som är mobbaren. Då kan man vända sig till facket eller till någon chef högre upp.

Många saker som spelar in

Det är inte meningen att man ska må dåligt på arbetet. Man tillbringar en stor del av sitt liv där och det blir ohållbart till slut om man inte mår bra av det. Det behöver inte alltid vara mobbing som gör att man mår dåligt, det kan vara att man får jobba över mycket, att det är oklara regler och otydlighet i rutinerna eller kanske att man tycker det är jobbigt att jobba sena kvällar eller nätter. Vill du leta efter nytt jobb får du Mer tips på www.inpeople.nu. De kan hitta ett jobb till dig där det fokuseras på personalens välmående.

Risk för utbrändhet

Vi kan konstatera att det är ohälsosamt att må dåligt på jobbet. Ju längre tid du mår dåligt desto större risk har du för att hamna i depressioner, ångesttillstånd och till slut riskerar du en utmattningsdepression. Att må dåligt psykiskt leder till dåligt mående även fysiskt såsom sömnsvårigheter, minnesproblem, ont i muskler, huvudvärk och flertalet andra symptom. Sök dig till ett annat jobb om du känner att du mår dåligt. Var snäll mot dig själv och din kropp och gå till läkaren om det blir ohållbart. Helst ska det inte få gå så långt så börja i tid med att titta efter annat.